Jestem Ania i kocham piec. Od czasu do czasu będę się tutaj dzielić z najlepszymi przepisami na desery, ciasta i oczywiście torty.
Możesz mnie znaleźć na Facebooku (Pokochaj pieczenie), Instagramie (Pokochaj pieczenie lub Ania Pacholik) i Tik Toku (tam znajdziesz mnie jako Pokochaj pieczenie lub Wypieki, które pokochasz).
Cześć, dzisiaj mam dla Ciebie przepis na biszkopt kakaowy z olejem. Ten biszkopt sprawdzi się w tortach, różnych ciastach, monporcjach lub deserach w pucharkach. Biszkopt jest stabilny i wilgotny. Dokładny przepis znajdziesz na blogu https://aniaindygo.com/biszkopt-kakaowy-z-olejem/ Proporcje na biszkopt kakaowy z olejem: jajko o wadze około 65 g ze skorupką (lub około 35 g białka +18-20 g żółtka) 35 g cukru 15 g oleju o neutralnym smaku i zapachu (używam słonecznikowego lub rzepakowego) 35 g mąki pszennej 6 g kakao Aby zrobić biszkopt o średnicy 16 cm, proponuję pomnożyć powyższe produkty razy 5 (czyli zużyjesz 5 jajek, 175 g cukru, 75 oleju, 175 g mąki pszennej, 30 g kakao). Podsumowując, z podanej ilości, piekąc biszkopt w rancie, otrzymałam 4 blaty biszkoptowe po 2 cm każdy + górkę). Czas i temp. pieczenia należy dostosować do swojego piekarnika, wielkości rantu i ilości składników. #pokochajpieczenie#biszkoptkakaowy#biszkoptkakaowyzolejem#biszkoptdotortu#monoporcje#tort#ciasto#ranty#rantdotortu#przepisy#przepisnatort
AniaIndygo.com to blog o czymś dobrym dla ciała i duszy. Jeśli zrobię dobre ciasto, podzielę się przepisem na nie (może akurat posmakuje również Tobie?). Innym razem dowiesz się czegoś o swojej duszy czy szczęściu. Jeśli wolisz poczytać o czymś dobrym dla zdrowia – znajdziesz to tutaj. Chcesz coś więcej wiedzieć o osobach które tworzą ten blog? Koniecznie zajrzyj tutaj.
Uściski, Ania Indygo